Primul muzeu dedicat regimului fascist din Italia urmează să se deschidă în locul naşterii lui Mussolini

Primul muzeu dedicat regimului fascist care a condus Italia în perioada interbelică a secolului XX urmează să fie deschis la Predappio, orașul natal al fostului dictator Benito Mussolini, au indicat marți autoritățile locale, citate de DPA.

Primarul din Predappio, Giorgio Frassineti, a declarat pentru ziarul Il Foglio că muzeul, creat la inițiativa sa, va fi găzduit în Palazzo del Fascio, fostul sediu local al Partidului Fascist.

În opinia lui Frassineti, ales primar în 2009 și membru în Partidul Democrat (de centru-stânga), al premierului Matteo Renzi, un astfel de muzeu este necesar pentru ca Italia să se poată confrunta cu trecutul.

Potrivit primarului, care insistă că nu este un simpatizant al extremei drepte, premierul Renzi a fost de acord cu planul său în timpul unei întâlniri avute anul trecut.

Predappio — amintește DPA — este un oraș de 6.500 de locuitori, situat în apropiere de coasta Adriaticii, la aproximativ 270 de kilometri sud-est de Milano. Mussolini s-a născut în Predappio la 29 iulie și este înmormântat în această localitate. Mormântul fostului lider a devenit un loc de pelerinaj tradițional pentru neo-fasciști, completează agenția germană de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata