Prinţul Harry a vizitat copii orfani dintr-un cartier sărac din Santiago de Chile

Prințul Harry, nepot al reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit la Marii Britanii și Irlandei de Nord, a petrecut vineri câteva momente în compania copiilor de la o grădiniță din Santiago de Chile, majoritatea orfani ori proveniți din familii sărace, potrivit EFE, care comentează că imaginile amintesc de operele de binefacere ale prințesei Diana.

Copiii de la grădinița „Sagrada Familia”, îmbrăcați cu poncho și purtând pe cap „cintillo”, bentița pe care și-o pun membrii populației indigene mapuche, i-au arătat prințului ce realizau în orele de lucru manual și au lansat împreună cu acesta strigătul prin care începe jocul ‘palín’, similar cu hocheiul.

Prințul Henry de Wales a primit un instrument muzical numit ‘trutruca’, realizat de copii, la care a și cântat, spre bucuria acestora. ‘Trutruca’ este un corn care se folosește pentru a lansa semnale la distanță, semnale de război sau ca acompaniament muzical în ceremonii sociale și religioase.

Fiul cel mic al prințului Charles a făcut fotografii, a dansat cu copiii și a discutat, de asemenea, cu ‘lonkos’, înalte autorități mapuche. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata