Probleme la un satelit de cercetare rus care studia efectele imponderabilităţii în spaţiu

Centrul de control al zborurilor spațiale din apropiere de Moscova a anunțat joi că are probleme de comunicare cu un satelit de cercetare lansat recent, Foton-M, iar experții încearcă să restabilească legătura.

Primim date telemetrice de la Foton, dar nu putem transmite comenzi satelitului, deci avem conexiune doar într-un singur sens. Experții încearcă să restabilească comunicarea, a precizat Centrul, conform ITAR-TASS.

Lansat la 19 iulie, Foton-M are ca obiectiv de cercetare studiul efectelor imponderabilității asupra plantelor și insectelor, scrie AFP.

Pe de altă parte, nava spațială rusă Progress M-24M a andocat la Stația Spațială Internațională (ISS), a anunțat joi agenția spațială rusă Roscosmos citată de AFP. Încărcată cu 2,3 tone de provizii, nava a andocat în mod automat pe ISS la ora 03:31 GMT după un zbor de șase ore, cu decolare de la cosmodromul Baikonur (Kazahstan).

ISS găzduiește în prezent trei cosmonauți ruși, doi astronauți americani și un german, amintește AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata