Proteste la Reddit după concedierea unei angajate

Aproximativ o sută de forumuri de discuții ale portalului de știri și social networking Reddit, care au în total milioane de utilizatori, au fost practic închise în semn de protest față de lipsa de transparență care învăluie plecarea Victoriei Taylor, unul dintre cei mai apreciați angajați ai site-ului, cunoscută mai ales datorită secțiunii „Ask Me Anything” (AMA) care conține interviuri cu celebrități din diferite domenii, informează presa britanică de vineri.

Nu se știe dacă Victoria Taylor, director de comunicare din 2013 în cadrul companiei cu sediul central în California, a fost concediată sau și-a dat demisia, iar conducerea de la Reddit a refuzat să dea informații, limitându-se a declara că nu furnizează date referitoare la ‘probleme individuale ale angajaților’, scrie BBC.

Există voci potrivit cărora Victoria Taylor ar fi fost dată afară după ce a organizat o discuție pe internet cu activistul american pentru drepturile omului Jesse Jackson. O altă variantă ar fi că a fost concediată din cauza unor divergențe de opinii asupra viitorului site-ului.

Cea vizată s-a mărginit să spună doar că este ‘uimită’ de viteza cu care s-au petrecut lucrurile.

Protestele legate de acest subiect au fost inițiate de moderatori voluntari ai secțiunii AMA Ei au susținut, într-o postare, că, pentru buna funcționare a forumurilor, este nevoie de Victoria Taylor, care se ocupa de personalitățile invitate la sesiunile de întrebări și răspunsuri cu utilizatorii site-ului. Printre invitații săi s-au numărat președintele SUA, Barack Obama, și Bill Gates, cofondatorul Microsoft, amintește ‘Daily Mail’.

Măsura închiderii a fost repede adoptată și de alte secțiuni ale Reddit, unul dintre cele mai accesate portaluri web din lume. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata