Putin va susţine joi, în Crimeea, un ”discurs intens” în faţa deputaţilor ruşi

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, se va deplasa joi în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Federația Rusă, pentru a susține acolo un discurs în cadrul unei reuniuni cu deputați ai parlamentului rus, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează AFP.

‘Putin va susține un discurs intens’ ce va reflecta ‘agenda care ne preocupă pe toți’, a declarat Peskov, citat de RIA Novosti.

Deputați din ‘aproape toate partidele reprezentate’ în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) vor asista la această reuniune, a adăugat Peskov, citat de ITAR-TASS.

Aceasta va fi a doua vizită a lui Vladimir Putin în Crimeea după anexarea acesteia la Rusia, în martie. Președintele rus a mai fost în această peninsulă, unde este situat și portul Sevastopol unde se află Flota Rusă de la Marea Neagră, pentru celebrarea victoriei din 1945 împotriva fasciștilor, sărbătorită la 9 mai în fosta Uniune Sovietică. Această vizită a fost calificată de către Kiev drept ‘violare flagrantă a suveranității ucrainene’.

Anexarea Crimeii la Rusia, survenită după preluarea puterii de la Kiev de către autorități proeuropene, se află la originea celei mai grave crize dintre Rusia și Occident de după Războiul Rece, criză ce continuă să se accentueze. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata