Qatar investeste 10 miliarde de euro in Germania

Emirul din Qatar a promis ca va investi 10 miliarde de dolari in Germania pe o perioada de 5 ani. Va exista si posibilitatea construirii unui terminal de gaze naturale lichefiate.

Noua promisiune a emirului Tamim bin Hamad Thani se adauga la cele 25 de miliarde de euro pe care deja le inveteste in companiile germane. Printre acestea se numara Volkswagen si Deutsche Bank, relateaza Reuters.

 „Pentru a ne exprima increderea in soliditatea si importanta economiei germane, anuntam intentia Qatarului de a investi 10 miliarde de euro in economia germana in urmatorii cinci ani„, a declarat emirul Qatarului.

Noile investitii ale Qatarului vizeaza sectorul automobilelor, tehnologiei si a bancilor. Sunt cei mai importanti piloni ai economiei germane si prezinta stabilitate pe o perioada lunga de timp pentru investitii. Potrivit unor surse din Germania, emirul ar fi interesat sa investeasca intr-o retea de IMM-uri numita „Mittelstand”.

Germania este un partener economic important pentru Qatar, cel mai important din Europa in prezent. Intre cele doua s-a facut un volum de schimburi financiare de peste 2.8 miliarde de euro, doar in 2017.

Cancelarul Angela Merkel a confirmat intentia Germaniei de a face un terminal de gaze naturale lichefiate. Angela Merkel a precizat ca deja exista legaturi cu terminale din Olanda, Polonia si Olanda, dar se doreste o extindere a retelei GNL.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata