Qatarul va definitiva proiectul oraşului energiei până în 2012

26

Oraşul energiei din Qatar, un proiect în valoare de 2,6 miliarde de dolari urmează să fie terminat abia în anul 2012, ca urmare a întârzierilor provocate de criza financiară globală, relatează cotidianul economic Arabian Business.

Majoritatea spaţiilor comerciale închiriate de firmele energetice vor fi ocupate în viitorii 2 ani ca urmare a terminării până la sfârşitul acestui a a lucrărilor de infrastructură. Până la sfîrşitul anului viitor, proiectul oraşului energiei va fi definitivat în proporţie de 60 la sută.
Oraşul energiei face parte din proiectul unui nou oraş dezvoltat de firma Diar care face parte din ramura imobilară a Autorităţii de Investiţii a Qatarului. În momentul definitivării proiectului forţa de muncă angajată va depăşi cifra de 20 000 de persoane.

Qatarul, cel mai mare exportator mondial de gaz lichefiat investeşte miliarde de dolari în proiecte imobiliare în cadrul planurilor sale de reducere a dependenţei de veniturile provenite din exporturile de petrol şi gaze. În prezent, aceste venituri constituie 60 la sută din PIB şi 66 la sută din veniturile statului.