Real Mallorca, exclusă din cupele europene la fotbal

Clubul spaniol de fotbal Real Mallorca, care se confruntă cu mari probleme financiare, a fost exclusă din actualul sezon al cupelor europene de către forul continental, Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

Mallorca, formaţie care a terminat pe locul 5 în prima ligă spaniolă sezonul trecut, se calificase pentru Europa League, dar UEFA a anunţat că joi Comisia sa de disciplină a decis că gruparea nu îndeplineşte criteriile de participare în cupele europene.
”Clubului nu i-a fost acordată licenţa, în concordanţă cu regulamentul de licenţiere pentru cluburi, ediţia 2008. Clubul nu şi-a îndeplinit obligaţiile prevăzute în acest regulament”, a precizat UEFA pe site-ul său.

Mallorca a anunţat în luna mai că a cerut să intre în administrare voluntară, într-un efort de a ieşi din impasul financiar. Totuşi, situaţia grupării iberice s-a agravat, conform unui studiu făcut de Universitatea din Barcelona datoriile ajungând la circa 85 de milioane de euro.

Cel mai bun tenisman al lumii în acest moment, Rafael Nadal, a devenit acţionat la club, la care unchiul său, fostul jucător barcelonez Miguel Angel Nadal, este antrenorul secund al lui Michael Laudrup.

Mallorca are la dispoziţie trei zile pentru a face apel la această decizie luată de forul continental.
”Real Mallorca regretă profund decizia luată de UEFA, care e greu de înţeles şi fără precedent şi care produce dezamăgire în rândul suporterilor noştri”, se arată într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul oficial al clubului, care a primit licenţa de funcţionare din partea federaţiei spaniole în luna mai.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata