Record mondial de baloane cu aer cald ridicate în linie de la sol

Un nou record mondial de baloane cu aer cald ridicate în linie de la sol a fost stabilit duminică, 26 iulie, la Chamblay (estul Franței), unde 433 de baloane s-au ridicat simultan pe trei linii de peste 6 kilometri, depășind precedentul record stabilit în același loc, în 2013, relatează 7sur7.be.

A fost cea mai mare adunare a baloanelor cu aer cald din lume, inaugurată vineri cu emoție din cauza condițiilor meteorologice, care au împiedicat înălțarea lor până duminică. ‘Acum două zile nu ne-am fi gândit că tentativa de record va avea succes’, a spus dl Buron-Pilatre, urmaș al autorului primului zbor uman în balon, înregistrat în 1783 la Paris, când în nacelă s-a aflat Jean-Francois Pilatre de Rozier.

‘Ca să pleci în linie cu atâtea baloane trebuie să fii extrem de concentrat, să verifici în permanență să nu deranjezi alte baloane, iar rezultatul este incredibil’, a spus unul dintre piloți, Philippe Benaben.

La performanța de duminică au participat reprezentanți a peste 40 de naționalități, iar spectatorii au venit în număr mare încă de la șase dimineața pentru a asista la stabilirea recordului mondial. Printre participanți s-a numărat și elvețianul Bertrand Piccard la bordul balonului său ‘Breitlin’.

El este primul care a efectuat un înconjur al lumii în balon, participând în prezent, alături de Andre Borschberg, la aventura Solar Impulse 2 în jurul globului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata