Recorduri……legate de pepeni

Pepenele nu este doar un deliciu al verii, ci și un prilej pentru câțiva ambițioși de a intra în paginile faimoasei Cărți a Recordurilor Mondiale, Guinness.

Astfel, germanul Ahmed Tafzi a reușit performanța unică de a sparge 43 de bostani cu capul, într-un singur minut. Pentru a putea fi luată în considerare, lovitura trebuia să fie suficient de puternică încât, ulterior, fiecare pepene să poată fi cu ușurință rupt în două de arbitrul Guinness prezent. Conform www.guinnessworldrecords.com, ambiția germanului a fost de a sparge 50 de pepeni în acest fel. Recordul datează din 21 mai 2011.

Ahmed Tafzi a fost, probabil, inspirat de reușita italianului Leonardo D’Andrea, care, într-un spectacol dat la Beijing, a stabilit recordul de cel mai rapid timp de a zdrobi cu capul zece pepeni: 16 secunde. Realizarea aceasta a fost consemnată la 17 decembrie 2006.

La rândul său,un alt italian, Davide Cenciarelli, boxer profesionist, deține recordul de cei mai mulți pepeni striviți cu pumnul în decurs de un minut. La 18 martie 2010, la Roma, i-au căzut ”victime” 70 de pepeni, record neegalat până în prezent. Și americanii Bipin Larkin și Ashrita Furman au intrat, la 30 noiembrie 2012 în Cartea Recordurilor Mondiale Guinness, după ce primul a tăiat 48 de pepeni pe abdomenul Ashritei. Evident, reușita a avut loc într-un singur minut.

Pe de altă parte, americanul Christopher Kent este deținătorul unui record pașnic legat de pepeni. El a reușit să cultive cel mai greu pepene din lume, care a cântărit 159 kg. ”Monstrul” a fost expus la un festival dedicat pepenilor și dovlecilor ieșiți din comun, datat 4 octombrie 2013, zi în care a și fost omologat de Guinness. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata