Regina Elisabeta a II-a petrece prima săptămână a vacanţei de vară la Craigowan Lodge

21

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii își petrece prima săptămână a vacanței de vară la Craigowan Lodge și nu la Castelul Balmoral, locul obișnuit pentru această vacanță, pentru că acest castel este deschis publicului până la sfârșitul lunii iulie, scrie luni Daily Mail.

Regina se află deja în Scoția pentru a urmări Jocurile Commonwealth, iar un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a confirmat că va rămâne acolo pentru vacanța de vară.

Anual, timp de două luni, Castelul Balmoral este utilizat de Casa Regală britanică pentru vacanța de vară a reginei, începând cu ultima săptămână din luna iulie. Costurile pentru întreținerea Castelului Balmoral, proprietate privată a reginei Elisabeta a II-a, se ridică anual la 3 milioane de lire sterline, iar din programul de vizită pentru public, din aprilie până la sfârșitul lui iulie, se strânge doar jumătatea sumei necesare acoperirii cheltuielilor.

Castelul Craigowan Lodge, mult mai mic și cu un aspect rustic, a fost folosit de prințul Charles și prințesa Diana, care au locuit acolo o bucată de timp după căsătoria lor în 1981, precum și de prințul Andrew, duce de York, și soția sa Sarah Ferguson, după ce s-au căsătorit în 1986. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News