Reutilizarea urinei pentru a produce bere – un proiect al agricultorilor danezi

38

Reutilizarea urinei pentru a produce bere este o idee a agricultorilor danezi la implementarea căreia au colaborat în 2015 și participanții la cea de-a 45-a ediție a festivalului de cultură și muzică Roskilde, cel mai mare eveniment de acest gen din Europa de Nord, scrie ziarul belgian ‘Le Soir’.

‘Nu-ți irosi urina. Agricultorii danezi pot să o transforme din nou în bere!’ — este sloganul folosit de autorii proiectului pentru a determina numerosul public să contribuie la această inițiativă.

Cu cei aproximativ 25.000 de litri de urină colectați se vor fertiliza culturi de orz, iar recoltele obținute vor servi ca materie primă pentru fabricarea de bere. Aceasta va fi disponibilă peste doi ani și va putea fi gustată de cei care vor lua parte la festivalul Roskilde din 2017.

Este o soluție ecologică prin care se va reduce impactul urinei asupra sistemelor de canalizare și a mediului înconjurător, susține Leif Nielsen, membru al Consiliului pentru Agricultură și Alimentație din Danemarca.

Festivalul Roskilde 2015 a avut loc între 27 iunie și 4 iulie și a oferit 175 de concerte pe opt scene în care au apărut muzicieni din 30 de țări. Conform tradiției, au fost reprezentate mai multe generații de cântăreți și instrumentiști, celebri sau în curs de afirmare, iar diversitatea a fost din nou la ea acasă, programul cuprinzând muzică clasică de avangardă cu Kronos Quartet, hip-hop cu Run the Jewels, blues african cu Noura Mint Seymali și un extravagant rap-rave cu Die Antwoord.

Aproximativ 100.000 de persoane au cumpărat bilete pentru întreaga săptămână de manifestări artistice. Toate încasările, care au depășit 2 milioane de euro, vor fi donate — ca de obicei — pentru acțiuni de caritate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online