Richard al III-lea a fost înhumat la catedrala din Leicester

Richard al III-lea, ultimul rege Plantagenet, care a murit în război acum 500 de ani, a fost înmormântat joi în catedrala din Leicester, în cadrul unei ceremonii funebre grandioase, transmite AFP.

Sicriul regelui care a murit în 1485, dar al cărui schelet a fost găsit în 2012, a fost așezat în naosul catedralei, ceremonia fiind celebrată de șeful Bisericii anglicane, arhiepiscopul de Canterberry, Justin Welby.

Rămășițele regelui Richard al III-lea au fost descoperite în 2012, sub o parcare din Leicester, și au fost îngropate atunci în grabă, într-o biserică veche, fără o ceremonie religioasă demnă de un rege.

Sicriul a fost depus duminică la catedrala din Leicester pentru a putea fi văzut de public, iar joi a avut loc ceremonia reînhumării. Aproximativ 35.000 de oameni au urmărit procesiunea la catedrala din Leicester, unii cu trandafiri albi simbolizând Casa de York, căreia i-a aparținut Richard al III-lea.

Richard al III-lea a murit în 1485, în bătălia de la Bosworth, ultima mare confruntare a războiului Rozelor între casele de York și Lancaster. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata