Robotul european Philae a asolizat pe cometa Ciuriumov-Gherasimenko, o premieră în istoria spaţială

18

Robotul european Philae a asolizat miercuri, 12 noiembrie, pe nucleul cometei 67/P Ciuriumov-Gherasimenko, o premieră în istoria spațială, a anunțat Agenția Spațială Europeană (ESA), citată de AFP.

‘Am ajuns pe cometă’, ‘suntem foarte fericiți’, a declarat Andrea Accomazzo, director de zbor al misiunii Rosetta la Centrul European de Operațiuni Spațiale (ESOC) din Darmstadt (Germania).

‘Este un pas mare pentru civilizația umană’, a afirmat și Jean-Jacques Dordain, director general al ESA. ‘Suntem primii care am realizat acest lucru și așa va rămâne mereu’, a adăugat el.

Misiunea robotului-laborator este să preleveze eșantioane care vor oferi informații despre originile sistemului solar, precum și despre apariția apei și a vieții pe Pământ.

Philae fusese lansat de pe sonda spațială europeană Rosetta miercuri, cu șapte ore mai devreme. Asolizarea sa este punctul culminant al unei misiuni spațiale lansate cu peste 20 de ani în urmă și al unei călătorii interplanetare de mai bine de zece ani a sondei Rosetta.

Agenția Spațială Europeană transmite LIVE STREAMING asolizarea modulului Philae pe suprafața cometei 67P/Ciuriumov-Gherasimenko. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata