Român acuzat de furt din contul bancar al soţului preşedintei Irlandei

Românul Costel Asimioanei, de 27 de ani, din Celbridge, Comitatul Kildare, a apărut în faţa instanţei în Irlanda sub acuzaţia de a fi furat peste 4.000 de euro din contul bancar al lui Martin McAleese, soţul preşedintei ţării, Mary McAleese, informează vineri, 18 iunie, Irish Independent.

Martin McAleese, care o însoţeşte pe d-na preşedinte într-o vizită oficială de şase zile în China, este una dintre victimele unei presupuse operaţiuni de clonare de carduri bancare.

Asimioanei este acuzat de furtul a 4.250 de euro, comis în opt ocazii diferite, în locuri din Dublin şi Kildare – inclusiv la mai multe staţii de benzină, magazine şi un hotel – din contul bancar al lui Martin McAleese. Presupusele infracţiuni, în conformitate cu secţiunea 4 din ”Actul de Infracţiuni privind Furtul şi Frauda”, ar fi fost comise în intervalul 12-20 decembrie, anul trecut.

Asimioanei a fost de asemenea acuzat de posesie de echipamente de skimming de card şi furt din contul unei a doua victime. El a fost adus în faţa Tribunalului Districtual din Dublin şi în prezent se află în arest preventiv, după ce ”Gardai” (forţa de poliţie irlandeză) s-a opus eliberării lui pe cauţiune.

Alan Murphy, de la secţia de poliţie Terenure, a declarat instanţei că anchetatorii consideră că Asimioanei prezintă riscul de a fugi şi a nu putea fi judecat dacă i se va acorda cauţiunea. El a mai spus că acuzatul este un cetăţean român, care nu are relaţii cu această jurisdicţie, nu a avut un loc de muncă aici şi nici nu are persoane în întreţinere în Irlanda. A rezultat că a locuit împreună cu prietena sa şi cu mama acesteia în momentul arestării sale.

„Deşi deţinem paşaportul lui, încă mai cred că ar putea găsi un mijloc de a părăsi ţara în caz că ar dori să facă acest lucru”, a spus Murphy.

Asimioanei rămâne în arest şi va fi trimis pentru a i se intenta proces la Curtea Penală din Dublin.

Citește și
1 Comentariu
  1. cor spune

    nu cred ca este vinovat si mai mult daca este autoritatile romane de acolo sa raspunde de el nu sa se ascuda dupa deget asa cum ei o stiu bine dsa o faca cu multa nerusinare.sa tina cont ca ei sut platiti din banii tarii noastre si intr-o zi i-ar putea face si pe ei hoati!Asa cum ei stiu cel mai bine

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata