România şi Bulgaria nu sunt mulţumite de cotele de pescuit calcan alocate de Comisia Europeană

România si Bulgaria nu accepta propunerea Comisiei privind cotele de pescuit calcan, fixate la 76 de tone pentru anul 2010 – cu 24% mai putin decât pentru anul in curs – si cer, in schimb, o alocare de 100 de tone. Acest subiect va fi discutat la reuniunea de vineri a ministrilor agriculturii si pescuitului din UE, transmite BTA.

Nathalie Charbonneau, purtator de cuvânt al Comisiei Europene, a precizat ca executivul comunitar si-a intemeiat propunerea privind oportunitatile de pescuit in Marea Neagra pe recomandarile unor reputate grupuri de cercetatori din Regiunea Marii Neagra si ale Comitetului stiintific, tehnic si economic pentru pescuit din cadrul CE. Aceste propuneri stabilesc si o serie de masuri tehnice necesare pentru a se asigura refacerea populatiei de calcan.

Cota totala pentru calcan urmeaza a fi impartita in mod egal intre Bulgaria si România. Cantitatea totala de sprot ce poate fi pescuit in Marea Neagra a ramas la nivelul de 12.750 tone, neschimbata comparativ cu 2009, insa nu s-a stabilit modul de impartire a cotei intre România si Bulgaria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata