Rusia amendează Apple cu 12 milioane de dolari pentru presupusul abuz pe piața aplicațiilor

Rusia a declarat că a amendat Apple cu 12 milioane de dolari pentru presupusul abuz de poziție dominantă pe piața aplicațiilor mobile, în ultima dispută dintre Moscova și o firmă de tehnologie occidentală.

Serviciul Federal Antimonopol (FAS) a declarat că distribuția de aplicații a gigantului tehnologic american SUA Apple prin sistemul său de operare iOS a oferit propriilor sale produse un avantaj competitiv.

Apple a spus că „nu este în tandem” cu hotărârea FAS și că va face apel.

Companiile de tehnologie occidentală au fost supuse unei presiuni crescânde în Rusia în ultimele luni, rețeaua socială Twitter a încetinit punitiv din cauza eșecului de a șterge conținutul despre care Moscova spune că este ilegal.

Facebook, TikTok și Google al lui Alphabet au fost, de asemenea, supuse focului.

FAS a transmis într-o declarație că a impus lui Apple o amendă de cifră de afaceri de 906,3 milioane de ruble (12,1 milioane de dolari) pentru presupusa încălcare a legislației antimonopol a Rusiei.

În august 2020, a stabilit că Apple a abuzat de poziția sa dominantă și apoi a emis o directivă prin care cerea companiei americane să elimine dispozițiile care îi confereau dreptul de a respinge aplicațiile terțe din App Store.

Această mișcare a urmat unei reclamații a companiei de securitate cibernetică Kaspersky Lab, care a spus că o nouă versiune a aplicației sale Safe Kids a fost refuzată de sistemul de operare Apple.

Apple a declarat că este mândră că a ajutat mii de dezvoltatori din Rusia, inclusiv Kaspersky.

„Am lucrat cu Kaspersky pentru ca aplicația lor să respecte normele care au fost puse în aplicare pentru a proteja copiii”, a declarat Apple într-un comunicat. „Acum au 13 aplicații în App Store și am procesat sute de actualizări pentru acestea.”

Anton Gorelkin, membru al comitetului rus de Duma de Stat pentru informații și comunicări, a declarat că amenda nu va distruge Apple, ci va fi vizibilă în situațiile financiare.

„Treptat, ne apropiem de felul de seriozitate în conversația cu Big Tech care a fost expusă mult timp în Occident”, a scris Gorelkin pe Telegram.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata