Rusia avertizează navele de război americane să se îndepărteze de Crimeea „pentru binele lor”

Rusia a avertizat marți Statele Unite să se asigure că navele sale de război stau departe de Crimeea „pentru binele lor”, numind desfășurarea lor în Marea Neagră o provocare menită să testeze nervii rușilor.

Moscova a anexat Crimeea de Ucraina în 2014 și două nave de război americane urmează să sosească în Marea Neagră săptămâna aceasta, pe fondul unei escaladări a luptelor din estul Ucrainei, unde forțele guvernamentale s-au luptat cu trupele susținute de ruși într-un conflict pe care Kievul îl spune că a ucis 14.000 de oameni.

Desfășurarea are loc în timp ce Occidentul trage un semnal de alarmă cu privire la ceea ce spune că este o acumulare mare și inexplicabilă a forțelor rusești aproape de granița de est a Ucrainei și în Crimeea. Rusia a spus că își mișcă forțele în jur după cum consideră potrivit, inclusiv în scopuri defensive.

Adjunctul ministrului rus de externe Sergei Ryabkov a fost citat marți de agențiile de presă ruse ca avertizând navele de război americane din Marea Neagră să se mențină la distanță, spunând că riscul de incidente nespecificate este foarte mare.

„Nu este absolut nimic pentru navele americane să facă în apropierea țărmurilor noastre, aceasta este pur și simplu o acțiune provocatoare. Provocator în sensul direct al cuvântului: ne testează forța, se joacă cu nervii noștrii. Nu vor reuși „, a spus Ryabkov.

„Avertizăm Statele Unite că va fi mai bine pentru ei să stea departe de Crimeea și de coasta noastră de la Marea Neagră. Va fi pentru binele lor. ”
Pentagonul a refuzat să discute despre desfășurarea navelor, spunând doar că armata SUA trimite în mod obișnuit nave în regiune.

Flota Rusiei de la Marea Neagră are sediul în Crimeea și are facilități puternice de rachete și radare pe peninsulă.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata