Rusia confirmă că Ucraina a plătit 786,4 milioane dolari pentru livrările de gaze din februarie şi martie

Ministerul Energiei din Rusia a confirmat, luni, că a primit 786,4 milioane de dolari de la compania ucraineană Naftogaz pentru livrările de gaze naturale, fiind deschisă astfel calea negocierilor între cele două părți privind prețul gazelor, transmite Reuters.

‘Au fost efectuate plățile pentru livrările de gaze naturale din februarie și martie’, a declarat, pentru Reuters, un purtător de cuvânt al Ministerului Energiei din Rusia.

Reprezentanții Gazprom nu au comentat informația.

Responsabilii ucraineni și ruși și comisarul european pentru Energie Günther Oettinger urmează să se reunească, luni, la Bruxelles, pentru o nouă serie de negocieri privind livrările de gaz rusesc către Ucraina.

Moscova a amenințat că va întrerupe livrările către Kiev începând de marți, dacă Ucraina nu-și plătește facturile de miliarde de dolari.

Cele două țări urmează să convină luni asupra prețului livrărilor din lunile aprilie și mai — contestat de Kiev, după ce Rusia l-a mărit considerabil — și asupra prețului livrărilor viitoare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata