Rusia extinde inspecţiile la restaurantele McDonald’s

Autoritățile ruse au extins joi inspecțiile la restaurantele McDonald’s, în condițiile în care Agenția rusă pentru protecția consumatorului (Rospotrebnadzor) a făcut mai multe inspecții surpriză în mai multe regiuni ale Rusiei, după ce miercuri aceiași agenție a închis patru restaurante McDonald’s din Moscova, informează Reuters.

Motivul oficial furnizat de Rospotrebnadzor este încălcarea normelor sanitare, însă inspecțiile vin după ce Moscova și Occidentul au adoptat o nouă rundă de sancțiuni reciproce pe fondul crizei din Ucraina. Rospotrebnadzor dezminte însă că acțiunile sale sunt motivate politic.

‘Există unele plângeri referitoare la calitatea și siguranța produselor McDonald’s’, a informat Rospotrebnadzor.

Joi, Rospotrebnadzor a derulat mai multe inspecții la restaurantele McDonald’s din regiunile Sverdlovsk, Tatarstan, Voronezh și Moscova. De asemenea, Agenția a dezvăluit că are de gând să organizeze inspecții similare în republica Bașkortostan și în regiunea Krasnodar din sudul Rusiei.

Miercuri, Rospotrebnadzor a ordonat închiderea a patru restaurante McDonald’s din Moscova, printre care e numără și restaurantul McDonald’s din Piața Pușkin, care a atras faimoasele cozi fără sfârșit ale consumatorilor sovietici când a fost deschis în ianuarie 1990.

Rețeaua de restaurante McDonald’s din Rusia este compusă din 424 de unități, iar Rusia este una din primele șapte piețe pentru McDonald’s, exceptând SUA și Canada.

Fondat în 1940, McDonald’s este cel mai mare lanț de restaurante de tip fast-food din lume. În prezent, grupul are peste 35.000 de restaurante în 119 de țări iar anul trecut veniturile sale au depășit 28 de miliarde de dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata