Rusia încetinește viteza Twitter din cauza eșecului eliminării conținutului interzis

Organul de supraveghere al comunicațiilor de stat din Rusia a declarat miercuri că restricționează utilizarea Twitter prin încetinirea vitezei sale, acuzând platforma de socializare că nu a eliminat în mod repetat conținutul interzis de pe site-ul său.

Roskomnadzor a amenințat că va bloca complet serviciul și a spus că de miercuri există peste 3.000 de postări care au conținut ilegal.

Twitter, la fel ca alte rețele sociale din SUA, este utilizat pe scară largă în interiorul Rusiei de către aliații criticului de la Kremlin, Alexei Navalny, a cărui condamnare la închisoare de luna trecută a provocat proteste la nivel național.

„Încetinirea se va aplica pe 100% din dispozitivele mobile și pe 50% din dispozitivele care nu sunt mobile”, a declarat autoritatea de reglementare într-o declarație pe site-ul său.

„Dacă (Twitter) continuă să ignore cerințele legii, măsurile de executare vor fi continuate în conformitate cu reglementările de răspuns (până la blocare)”, a spus acesta.

Twitter nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii prin e-mail.

Miscarea de miercuri vine pe fondul eforturilor tot mai mari ale Moscovei de a exercita o influență mai mare asupra platformelor de socializare din SUA și a frustrărilor asupra a ceea ce autoritățile spun că eșecul lor de a respecta legile rusești.

În decembrie anul trecut, camera inferioară a parlamentului a sprijinit noi amenzi mari pentru platformele care nu reușesc să șteargă conținutul interzis și un alt proiect de lege care le-ar permite să fie restricționate dacă „discriminează” mass-media din Rusia.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata