Rusia interzice de la 1 august importurile de fructe şi legume din Polonia

Serviciul federal pentru supravegherea veterinară și fitosanitară din Rusia (Rosselhoznadzor) a anunțat restricționarea importurilor de fructe și legume din Polonia pe teritoriul Federației Ruse începând cu 1 august, a precizat miercuri un consilier al șefului Rosselhoznadzor, Aleksei Alekseenko, citat de RIA Novosti.

‘Am luat decizia de a impune restricții practic restricții tuturor importurilor de fructe și legume din Polonia din cauza încălcărilor repetate de certificare și de identificare a obiectivelor de carantină’, a indicat oficialul rus.

Alekseenko afirmase marți că, în cursul acestei săptămâni, Moscova ar putea interzice importul de varză din Polonia, din cauza dăunătorilor ‘de carantină’.

Rusia a impus embargo la 29 iulie la importul de fructe și legume, precum și de conserve de pește din Ucraina, invocând de asemenea deficiențe fitosanitare.

Moscova anunțase zilele trecute că și-ar putea limita în curând importurile de unele fructe provenind din țări ale Uniunii Europene și pui provenind din SUA, în contextul în care Uniunea Europeană este pe cale să instituie sancțiuni economice împotriva Rusiei pentru rolul acesteia în criza ucraineană. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata