Rusia interzice noi produse lactate din Ucraina

Autoritățile ruse au interzis vineri importurile la noi produse lactate din Ucraina, invocând motive sanitare, această măsură intervenind pe fondul gravelor tensiuni dintre cele două țări.

Agenția rusă de protecție a consumatorului Rospotrebnadzor a explicat, într-un comunicat, citat de RIA Novosti și AFP, că a constatat contaminări microbiene și încălcări ale normelor sanitare în urma unor controale făcute la brânzeturile produse de compania ucraineană Milkiland-Ukraina.

Importurile în Rusia a produselor fabricate de cele șapte societăți ale Milkiland-Ukraina sunt interzise începând de vineri, 4 iulie, a precizat Rospotrebnadzor.

Rusia a impus o serie de restricții comerciale vecinilor săi, în special Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei, țărilor baltice. Ea a interzis deja în luna aprilie importurile anumitor produse lactate ucrainene.

Serviciului federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă (Rosselhoznadzor) anunța zilele trecute interzicerea importului de carne procesată din Republica Moldova, începând cu data de 5 iulie, invocând încălcări ale normelor fitosanitare și ale cerințelor Uniunii vamale în domeniu de către companiile moldovenești. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata