Rusia: Sancţiunile europene – instrument de şantaj în domeniul politicii externe

23

 Embargoul la importurile de produse alimentare dintr-un număr de țări occidentale este o măsură la care Rusia a fost forțată să recurgă, a declarat vineri Serghei Narâșkin, președintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), exprimându-și speranța că politicienii din Uniunea Europeană vor conștientiza absurditatea continuării spiralei sancțiunilor, relatează ITAR-TASS și RIA Novosti.

Rusia a limitat pentru un an importurile la unele categorii de produse din țări care au impus sancțiuni împotriva sa pentru rolul jucat în criza ucraineană, printre acestea figurând SUA, statele membre ale UE, Canada, Australia și Norvegia. Pe lista cu restricții au fost incluse carne de vită, carne de porc, fructe, carne de pasăre, brânză, produse lactate, pește și alte produse.

‘Acestea (măsurile) au un caracter evident de răspuns în scopul de a asigura securitatea cetățenilor noștri și a statului nostru. Nu este opțiunea noastră, este o măsură la care am fost obligați, dar eu sper foarte mult că politicieni europeni rezonabili, cu judecata limpede, vor conștientiza absurditatea și pericolul accelerării spiralei sancțiunilor’, a declarat liderul parlamentar rus.

Sancțiunile europene, a adăugat Narîșkin, reprezintă ‘un instrument de șantaj în domeniul politicii externe‘.

‘Așa-numitele sancțiuni instituite împotriva Rusiei de o serie de țări membre ale Consiliului Europei nu au nimic de a face cu statul de drept. Ele încalcă principiile de bază ale pieței libere, contravin experienței de până acum a democrației europene și nu sunt decât un instrument de șantaj în domeniul politicii externe’, a reiterat președintele Dumei de Stat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata