S-a deschis cel mai mare salon asiatic de jocuri video, „Tokyo Game Show”

Cel mai mare salon asiatic de jocuri video, „Tokyo Game Show”, s-a deschis joi în Japonia, având ca temă „să ne jucăm mai liber”. În cadrul manifestării, un loc special îl ocupă jocurile pentru smartphone, în streaming și realitate virtuală, transmite AFP.

Circa 480 de firme din 37 de țări participă la acest salon care atrage jucători din întreaga lume, deși jocurile prezentate (luptă, acțiune, simulare, de roluri) sunt destinate în mare parte pieței japoneze. În acest an s-au adus la manifestare 1.283 de titluri, dintre care peste 500 pentru telefoanele mobile, 135 pentru calculatoare și peste 100 pentru consola PlayStation 4 a Sony, care are toate șansele să fie vedeta salonului, deoarece concurentul său, Nintendo, nu participă.

Sony lansează în Japonia „PlayStation Now”, serviciu de închiriere de jocuri online, ce pot fi jucate fără descărcare, cu ajutorul unui sistem de streaming de același tip care există pentru muzică și video. Aceeași firmă prezintă la salon și noua sa cască de realitate virtuală PlayStation VR (cunoscută anterior sub numele de prototip „proiect Morpheus”), tip de aparat propus și de Oculus (Statele Unite).

Compania americană Microsoft pare slab reprezentată comparativ cu Sony, cu numai 27 de jocuri pentru consola sa Xbox One, rivală a lui PS4.

„Tokyo Game Show” acordă de-a lungul edițiilor sale un loc tot mai mare jocurilor pentru smartphone.

În cele patru zile cât durează salonul sunt așteptați circa 220.000 de vizitatori. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata