Samsung ia înapoi coroana de la Apple, ca cel mai mare producător de smartphone-uri; Xiaomi crește

13

Samsung Electronics Co Ltd a ridicat coroana de la Apple ca cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, reprezentând o cincime din vânzările globale în primul trimestru, a declarat firma de cercetare de piață Canalys.

Xiaomi Corp din China a înregistrat cele mai bune performanțe trimestriale din istorie, livrările crescând cu 62% până la 49 de milioane de telefoane și cota de piață la 14%, ajungând pe a treia poziție după Samsung și Apple.

În general, vânzările globale au crescut cu 27%, până la 347 milioane de unități în primul trimestru, întrucât economia chineză s-a deschis după pandemie și o lansare rapidă a vaccinului în Statele Unite a ridicat speranța unei redresări economice.

Samsung din Coreea de Sud a livrat 76,5 milioane de smartphone-uri în acest trimestru pentru a obține o cotă de 22% din piață, a spus Canalys. Compania a raportat joi o creștere cu 66% a profitului trimestrial în activitatea sa de telefonie mobilă, datorită vânzărilor solide ale seriei sale de smartphone Galaxy S21 de vârf.
Canalys a declarat că Apple a livrat 52,4 milioane de iPhone-uri în perioada ianuarie-martie, ajungând pe locul al doilea cu o cotă de piață de 15%, după ce a surprins cumpărătorii chinezi în trimestrul decembrie cu noul său iPhone 12., activat 5G.

Cu toate acestea, oamenii care au trecut la noul iPhone au generat vânzări, iar compania a declarat miercuri că vânzările totale către China aproape s-au dublat.

Anul trecut, oamenii au cumpărat smartphone-uri și gadgeturi în timp ce au rămas în interior din cauza pandemiei coronavirusului, alimentând o penurie globală de cipuri cu semiconductori care a afectat industriile, inclusiv autoturisme și produse electrice.

„Furnizarea de componente critice, cum ar fi chipset-urile, a devenit rapid o preocupare majoră și va împiedica livrările de smartphone-uri în următoarele trimestre”, a spus Stanton.
Apple a declarat miercuri că deficitul de cipuri ar putea costa companiei venituri între 3 și 4 miliarde de dolari în trimestrul aprilie-iunie, afectând în principal iPad-urile și Macbook-urile.

Livrările de smartphone-uri din trimestrul martie pentru mărcile chineze Oppo și Vivo au crescut, de asemenea, conform Canalys.

Huawei chinezesc, fostul nr. 1 care rămâne blocat de sancțiunile SUA, a ocupat locul șapte cu 18,6 milioane de unități după ce și-a vândut marca Honor anul trecut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata