Săptămâna Modei la New York: stil urban pentru DKNY, safari pentru Victoria Beckham

Creatoarea de modă Donna Karan, cu gama sa plină de culoare DKNY, și Victoria Beckham, cu noua sa colecție safari șic, au fost duminică vedetele celei de-a patra zile de Fashion Week din New York, informează luni AFP.

Donna Karan, cu gama sa DKNY, și-a înmulțit culorile, imprimeurile și țesăturile pentru colecția sa primăvară-vară 2015, într-un melanj sexy între șic și urban, prin care a adus un nou omagiu New York-ului, orașul modern, multicolor, multicultural și multifuncțional.

Roșu aprins, verde supersonic, galben muștar, nud, negru, alb și alte culori explozive au fost sărbătorite de DKNY, care și-a etalat țesăturile și combinațiile: fustă scurtă aurie purtată peste o jupă lungă neagră, bluzoane aviator ultrascurte din lână sau mătase, sau supradimensionate precum mantourile din materiale inovatoare și pulovere care coboară uneori până la genunchi.

Nu au lipsit nici rochiile sexy, cu spatele gol, purtate însă cu bascheți.

Cu câteva ore mai devreme, la celălalt capăt al Manhattan-ului, Victoria Beckham și-a etalat colecția mai temperată, care a optat pentru un safari chic și a prezentat în premieră noua sa colecție de încălțăminte. Printre cei prezenți s-au aflat și soțul ei, David, așezat alături de Anna Wintour, redactor șef la Vogue USA, și omniprezentă a paradelor de modă new-yorkeze.

Victoria Beckham, în vârstă de 40 ani, care își va deschide primul magazin la Londra anul acesta, a optat din nou pentru siluetele bine conturate, iar pentru colecția sa primăvară-vară 2015 a reinterpretat stilul safari: rochii scurte cu buzunare aplicate, mantouri ajustate în talie, cămăși strâmte cu gulere mici, sacouri negre cu umerii bine marcați, purtate deasupra unor rochii albe suple cu dungi imprimate în partea de jos.

Surpriza colecției a fost însă noua sa linie de încălțăminte în care s-au remarcat sandalele negre cu barete bej și platformă și mocasinii albi cu talpă joasă și imprimeu floral.

Ce prezenți au putut admira și colecțiile lui Alexander Wang și casei Altuzarra — foarte apreciată pentru rochia lamé aurie — și alți creatori renumiți precum Tim Coppens sau Diane von Furstenberg. În cursul serii au fost aplaudate creațiile lui Anthony Vaccarello, care și-a prezentat prima sa colecție pentru Versace. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata