Scandalul de dopaj cu meldonium loveşte echipele naţionale de fotbal feminin şi hochei juniori ale Rusiei

21

Mai multe componente ale selecţionatei feminine de fotbal a Rusiei a fost depistate pozitiv la meldonium, medicamentul cardiovascular inclus de Agenţia Mondială Antidoping (AMA) pe lista substanţelor interzise sportivilor, începând cu data de 1 ianuarie, a anunţat postul de televiziune „360”.

„Teste efectuate au evidenţia prezenţa urmelor substanţei interzise meldonium în sângele fetelor”, a precizat sursa citată, fără să dezvăluie numele jucătoarelor respective.

Controalele au fost efectuate „în timpul cantonamentului echipei naţionale, în vederea meciului cu Ungaria, care se va disputa pe 12 aprilie, la Sankt Petersburg”.

În acest moment, Rusia ocupă locul 3 în clasamentul Grupei B de calificare la Campionatul European de fotbal feminin ediţia 2017, care va avea loc în Olanda.

Tot joi, agenţia Interfax a anunţat că mai mulţi jucători din echipa de hochei Under-18 a Rusiei nu vor putea participa la Campionatul Mondial din Statele Unite (14-24 aprilie, la Grand Forks) după ce au fost depistaţi pozitiv la meldonium.

Substanţa, care favorizează circulaţia sângelui, a generat un adevărat val de cazuri pozitive în sportul din Rusia de la începutul acestui an, cel mai cunoscut fiind cel al vedetei tenisului rus, Maria Șarapova, depistată pozitiv la meldonium în timpul Openului Australiei, primul turneu de Mare Șlem al anului.

Conform Interfax, conducătorii selecţionatei Under-18 a Rusiei au fost obligaţi să înlocuiască mai mulţi jucători în vederea Mondialelor din Statele Unite.

„Copiii plâng, sunt distruşi. S-au pregătit tot anul pentru acest campionat”, a declarat pentru Interfax o sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata