Scarlett Johansson, în fruntea box office-ului american cu noul ei film „Lucy”

22

Actrița americană Scarlett Johansson și-a confirmat popularitatea ca eroină a filmelor de acțiune prin succesul noului său film, ‘Lucy’, care a avut încasări de 44 de milioane de dolari la sfârșitul săptămânii trecute, potrivit portalului de specialitate Box Office Mojo, citat marți de EFE.

Filmul, regizat de francezul Luc Besson, și-a recuperat astfel bugetul după doar trei zile de la lansare. ‘Lucy’ este un film care explorează ce se întâmplă cu o persoană care își folosește 100 % din capacitatea sa cerebrală și care poate avea acces la cele mai ascunse unghere ale minții.

Johansson, noua eroină a lui Besson cum au fost în trecut Natalie Portman și Milla Jovovich, joacă rolul unei studente americane din Taiwan care, în mod accidental, obține puteri supraomenești care încep să se dezvolte treptat. Actrița își consolidează astfel cariera în genul filmelor de acțiune după rolul său din ‘The Avengers’ și din alte ecranizări ale universului Marvel.

Al doilea loc în box office-ul american este ocupat de filmul de acțiune și aventuri ‘Hercules’, al regizorului Brett Ratner, cu încasări de 29 de milioane de dolari. Eroul din mitologia greacă este protagonistul unei povestiri având la bază cartea de benzi desenate ‘Hercules: The Thracian Wars’, în care trebuie să apere un rege și pe fiica lui de amenințarea unui tiran. Din distribuție fac parte Dwayne Johnson, Irina Shayk, Ian McShane, Joseph Fiennes și John Hurt.

Pe locul trei al încasărilor s-a clasat ‘Dawn of the Planet of the Apes’, cu 16,4 milioane de dolari. Această continuare a filmului ‘Rise of the Planet of the Apes’ (2011) narează ultimele zile ale civilizației umane și primii pași ai imperiului maimuțelor, construit de liderul lor inteligent Caesar. Andy Serkis, Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell și Kodi Smit-McPhee sunt protagoniștii filmului.

Locul patru în clasament, cu 9,9 milioane de dolari, i-a revenit lui ‘The Purge: Anarchy’. Filmul explorează posibilitatea ca, timp de o noapte pe an, orice activitate criminală să fie permisă în SUA. Povestea se axează pe un grup de persoane obligate să petreacă împreună această noapte de coșmar pe străzile din Los Angeles.

Iar pe locul cinci s-a clasat ‘Planes: Fire and Rescue’, un film de animație care a avut încasări de 9,3 de milioane de dolari. Filmul, care face trimitere la universul personajelor din ‘Cars’, redă povestea avionului Dusty care, după ce a suferit avarii la motor și nu mai poate participa la concursuri, devine membru al unei echipe de salvare ce trebuie să combată un incendiu de proporții. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata