Sceptrul şi coroana monarhiei spaniole, pregătite la Palatul Regal pentru proclamarea viitorului rege Felipe al VI-lea

Sceptrul și coroana monarhiei spaniole, simbolurile continuității dinastice, au fost scoase vineri din sala blindată unde sunt erau păstrate la Palatul Regal, și sunt pregătite de specialiști conservatori de la instituția patrimoniului național pentru ceremonia de proclamare a noului rege al Spaniei, Felipe al VI-lea, stabilită pentru joi, 19 iunie.

Coroana datează din secolul 18, este făcută din argint și nu are pietre prețioase, însă are gravat simbolul Casei de Bourbon, floarea de crin. Are un rol pur simbolic, întrucât dimensiunile mari — 40 de centimetri înălțime și alți 40 de centimetri în diametru — și greutatea de aproape un kilogram nu permit încoronarea propriu-zisă.

Sceptrul, simbol al Casei de Austria, datează din secolul 17, este făcut din argint aurit bătut cu granate și are în vârf un glob de cristal-de-stâncă.

Cele două simboluri ale monarhiei spaniole vor fi depuse în fața noului rege la ceremonia de proclamare care va avea loc în sala de plen a Congresului Deputaților, la 19 iunie.

Regatul Spaniei nu are o coroană care să fie pusă pe capul noului rege la proclamare sau cu ocaziile altor ceremonii solemne ale monarhiei. În mod tradițional, Spania nu își încoronează regii, ci îi proclamă și întronează simbolic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata