Scriitorul Gabriel Garcia Marquez a fost incinerat în Ciudad de Mexico

Corpul neînsuflețit al marelui scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez, decedat joi, la vârsta de 87 de ani, a fost incinerat în Ciudad de Mexico, a anunțat ambasadorul Columbiei în Mexic, Jose Gabriel Ortiz, informează sâmbătă AFP.

Postul de radio columbian Caracol a anunțat anterior că trupul său a fost incinerat joi, în aceeași zi a morții sale.

Potrivit Caracol, rămășițele pământești ale lui Garcia Marquez se află într-o capelă din cartierul Pedregal, din sudul capitalei Mexicului. Conducerea capelei, a afirmat că incinerarea a avut loc, fără a face însă precizări.

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1982, magul care a hipnotizat lumea cu poveștile lui dintr-un sătuc din Caraibe a murit joi, 17 aprilie, la 87 de ani.

Gabriel Garcia Marquez s-a născut în Aracataca, pe coasta caraibiană a Columbiei, la 6 martie 1927. Cu romane precum „Colonelului nu are cine să-i scrie”, „Funeraliile bunicii”, „Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet”, „Toamna patriarhului”, „Cronica unei morți anunțate”, „Despre dragoste și alți demoni”, „Știri despre o răpire”, sau volumul memoriilor neterminate, „A trăi pentru a-ți povesti viața”, García Márquez și-a fermecat cititorii de la prima pagină. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata