Se caută 500.000 de dolari pentru restaurarea costumului de astronaut al lui Neil Armstrong

21

Institutul Smithsonian, care gestionează Muzeul aerului și spațiului din Washington, a lansat luni o campanie pe site-ul Kickstarter pentru a strânge cei 500.000 de dolari necesari pentru a restaura costumul de cosmonaut pe care l-a purtat Neil Armstrong pe Lună, relatează AFP.

Este prima dată când Smithsonian lansează o astfel de campanie de strângere de fonduri pentru a prezerva un exponat atât de prețios. În câteva ore, campania intitulată ‘Reboot the suite’ a strâns aproape 120.000 de dolari.

Dar, conform regulilor site-ului Kickstarter, proiectul trebuie să fie finanțat 100% până la 19 august, înainte ca donațiile să fie cu adevărat încasate. Campania a fost lansată luni, zi aniversară a primului pas pe Lună, făcut de Neil Armstrong în 1969, în cadrul misiunii Apollo 11.

Smithsonian speră să recondiționeze frumosul combinezon alb și casca de astronaut în perspectiva celei de-a 50-a aniversări a acestui moment istoric, în 2019.

Pentru cei care fac donații, Smithsonian oferă de exemplu un ecuson brodat în culorile misiunii spațiale NASA, iar pentru cei mai generoși, care oferă sume ca 10.000 de dolari, propune invitații începând din noiembrie pentru a admira combinezonul spațial în laboratorul de conservare unde va fi restaurat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News