Se va reface traseul Titanicului, la 100 de ani de la naufragiu

22

Un vas de croazieră va reface peste 2 ani călătoria Titanicului. La bord vor fi membri ai familiilor victimelor şi supravieţuitorilor, care vor ajunge deasupra epavei pachebotului pe 14 aprilie 2012, ziua comemorării centenarului naufragiului, informează publicaţia Le Point.

Refăcând exact traseul pachebotului despre care se spunea că ‘nu se poate scufunda’, vasul de croazieră ‘Balmoral’ va ridica ancora pe 8 aprilie 2012 din Southampton, va face escale la Cherbourg (nordul Franţei) şi Cobh (sudul Irlandei), a precizat un purtător de cuvânt al ‘Miles Morgan Travel’, care organizează expediţia.

‘Balmoral’ va traversa Atlanticul de Nord şi va ajunge în noaptea de 14-15 aprilie 2012 în locul în care Titanicul s-a lovit de un aisberg şi în care au pierit 1 500 de persoane. Va avea loc o ceremonie specială în memoria victimelor, chiar deasupra locului în care zace nava, la 8 km adâncime. Vasul îşi va relua apoi călătoria spre New York.

Printre pasageri se vor afla membri ai familiilor victimelor şi supravieţuitorilor. ‘Am rezervat un loc pe vas ca să aduc un omagiu tatălui meu, Thomas Pears, mort pe Titanic. Soţia lui a supravieţuit’, spune Jane Allen.
Philip Littlejohn, nepotul lui Alexander James Littlejohn, care a scăpat din naufragiu, se va afla şi el la bordul navei ‘Balmoral’. ‘Va fi foarte emoţionant să ne aflăm chiar deasupra epavei. Bunicul meu a plecat de la vas pe barca de salvare nr 13’, spune el pe site-ul organizatorului călătoriei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata