Şeful Twitter, Dick Costolo, a demisionat

Rețeaua socială americană Twitter a anunțat joi demisia directorului său general Dick Costolo, care va fi înlocuit interimar de unul dintre fondatorii rețelei, Jack Dorsey.

Demisia lui Dick Costolo, care ocupa acest post de șase ani și va continua să facă parte din consiliul de administrație, va intra în vigoare la 1 iulie, precizează compania într-un comunicat ce nu oferă detalii cu privire la motivele schimbării conducerii, notează AFP.

Autor al primului „tweet” postat pe rețeaua socială, Jack Dorsey a fost de asemenea primul CEO, între 2007 și 2008. El rămâne președintele consiliului de administrație și este de asemenea patronul fondator al societății Square, specializată în plăți mobile, unde va continua să-și exercite funcțiile actuale.

Twitter a declarat că a constituit un comitet pentru a găsi un director general permanent. Rețeaua a precizat că va recurge de asemenea la un cabinet specializat pentru a efectua „o cercetare la nivel mondial, ce va ține cont de candidați interni și externi”.

Rețeaua socială, intrată pe piața de capital la începutul lunii noiembrie 2013, pare să-i convingă greu pe investitori asupra capacităților ei de a accelera creșterea și interesul reprezentat pentru utilizatorii săi.

Twitter a anunțat o cifră de afaceri dezamăgitoare față de propriile prognoze pentru primul trimestru (436 milioane de dolari, pentru o pierdere netă de 162 milioane).

Twitter susține că avea 302 milioane de abonați la sfârșitul lunii martie, cu 14 milioane în plus față de sfârșitul anului 2014. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata