Semnal de alarmă: 58 de milioane de copii nu sunt şcolarizaţi, la nivel mondial

18

Organizația ONU pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) trage un semnal de alarmă privind numărul mare al copiilor neșcolarizați la nivel mondial – 58 de milioane, față de 72 de milioane înscriși într-o formă de învățământ la nivelul anului 2007. Cifrele, incluse într-un raport publicat joi la Paris, arată că numărul minorilor care nu merg la școală nu tinde să scadă, relatează agenția EFE.

Acest lucru se explică în mare parte prin creșterea demografică din Africa Subsahariană, unde în prezent există 30 de milioane de copii neșcolarizați. Datele raportului arată că obiectivul de a asigura învățământul primar universal până în 2015 pare imposibil de realizat, deși 17 țări au reușit în mai puțin de zece ani să reducă cu 86 % numărul copiilor neșcolarizați, potrivit unui document prezentat joi la Bruxelles în cadrul conferinței Alianței Mondiale pentru Educație (AME, Alliance Mondiale pour l’Education).

Nicaragua, Maroc, Burundi, Vietnam și Nepal figurează printre cele 17 țări care au investit în acest tip de ‘măsuri pozitive’, care includ ‘o mai mare atenție acordată minorităților etnice și lingvistice’, creșterea cheltuielilor pentru educație, îmbunătățirea calității învățământului și ‘depășirea conflictelor’, explică UNESCO. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata