Serviciul de internet prin satelit Starlink primește 500.000 de pre-comenzi, spune Elon Musk

17

SpaceX a primit peste 500.000 de pre-comenzi pentru serviciul său de internet prin satelitul Starlink și nu anticipează probleme tehnice pentru a satisface cererea, a declarat  fondatorul Elon Musk.

„Singura limitare este densitatea ridicată a utilizatorilor din zonele urbane”, a scris Elon Musk pe Twitter, răspunzând la o postare a unui reporter CNBC care spunea că depozitele de 99 USD pe care SpaceX le-a luat pentru serviciu sunt rambursabile integral și nu garantează serviciul.

„Este mai mult o provocare atunci când intrăm în gama de milioane de utilizatori”, a spus Musk.

SpaceX nu a stabilit o dată pentru lansarea serviciului Starlink, dar serviciul comercial nu ar fi probabil oferit în 2021, așa cum planificase anterior.
Compania intenționează să desfășoare în cele din urmă 12.000 de sateliți în total și a declarat că, constelația Starlink va costa aproximativ 10 miliarde de dolari.

Construirea și trimiterea de rachete în spațiul cosmic este o afacere intensivă în capital, dar doi dintre cei mai bogați oameni din lume, fondatorul Amazon, Jeff Bezos și Elon Musk, care este, de asemenea, șeful producătorului auto Tesla Inc, au investit miliarde de dolari de-a lungul anilor pentru a intra în această piață.

Musk și Bezos s-au luptat public cu privire la planurile satelitare concurente.

Comisia Federală a Comunicațiilor din SUA (FCC) a aprobat luna trecută planul SpaceX de a desfășura niște sateliți Starlink pe o orbită terestră inferioară celor planificate, dar a inclus o serie de condiții pentru a asigura siguranța planului.

SpaceX a fost de acord să accepte că sateliții lor pot întâmpina interferențe din partea sateliților desfășurați în cadrul proiectului de satelit Amazon Kuiper Systems.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News