Sistem de alertă pentru atacurile informatice

Banca Centrală Europeană (BCE) va pune la punct o bază de date pentru a înregistra cazurile de atacuri informatice asupra băncilor comerciale, în ideea de crea un sistem de alertă rapidă şi analiză pentru marile bănci, informează cotidianul german Handelsblatt, transmite Reuters.

La începutul acestui an, piraţii informatici au sustras 81 milioane de dolari dintr-un cont al Băncii Centrale din Bangladesh deschis la sediul Rezervei Federale din New York, în unul din cele mai mari atacuri informatice derulate vreodată la nivel mondial.

Potrivit Handelsblatt, începând din luna februarie BCE a derulat un proiect pilot cu 18 mari bănci din zona euro şi după un an are de gând să lanseze sistemul pentru toate băncile comerciale pe care le supervizează. Obiectivul este colectarea de informaţii cu privire la toate atacurile informatice majore care reprezintă un risc la adresa securităţii, ceea ce va permite BCE să identifice pattern-uri şi să avertizeze şi alte bănci de apariţia unor ameninţări, a declarat Francois-Louis Michaud, director general adjunct al diviziei de supervizare macro-prudenţială a BCE.

În prezent, BCE supervizează 129 din cele mai mari grupuri bancare din zona euro, care împreună deţin peste 80% din activele bancare din uniunea monetară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata