Soarta vinurilor moldoveneşti se decide la Moscova

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţă, se va întâlni vineri (30 iulie 2010) cu medicul sanitar şef al Rusiei, Ghennadi Onişcenko, pentru a discuta problema vinurilor moldoveneşti, care riscă să fie interzise pe piaţa Rusiei.

Întâlnirea celor doi va avea loc în cursul după amiezii, la sediul Rospotrebnadzor, nefiind aşteptaţi şi experţi de la Chişinău, a precizat pentru Agerpres misiunea diplomatică a Republicii Moldova în capitala rusă. După consultările celor doi, se aşteaptă ca serviciul sanitar rus să anunţe care va fi soarta vinurilor moldoveneşti în Rusia.
Rospotrebnadzor, care a anunţat cu o lună în urmă că a identificat în vinul moldovenesc substanţe chimice nocive, ar putea impune, de vineri, embargo total asupra livrărilor în Rusia, a avertizat joi Onişcenko, potrivit Kommersant.

El a declarat că aşteaptă ca autorităţile de la Chişinău să facă publice până vineri planurile privind îmbunătăţirea calităţii vinurilor, întrucât „în funcţie de conţinutul documentelor se va decide problema livărilor”.
„Războiul vinului” dintre Rusia şi Republica Moldova a luat amploare la începutul lunii iulie, când Serviciul sanitar rus a introdus un control special pentru vinurile moldoveneşti, după ce ar fi descoperit câteva loturi de alcool de proastă calitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata