Sony va integra în PlayStation chatul Discord pentru jucători

10

Sony va integra populara platformă de chat online Discord în PlayStation Network până în 2022.

Gigantul electronic a investit în aplicație și deține acum o participație minoritară în companie.

Discord este folosit de peste 140 de milioane de jucători în fiecare lună, în principal pe PC și dispozitive mobile.

Experții în jocuri speră că parteneriatul va permite jucătorilor care folosesc diferite console și dispozitive să interacționeze mai ușor.
„Căutăm în mod constant noi modalități de a permite jucătorilor din întreaga lume să se conecteze între ei, să formeze noi prietenii și comunități și să împărtășească experiențe distractive și amintiri de durată”, a declarat Jim Ryan, președintele și directorul executiv Sony, într-o postare pe blog.

„Obiectivul nostru este să aducem experiențele Discord și PlayStation mai aproape de consolă și mobil începând cu începutul anului viitor, permițând prietenilor, grupurilor și comunităților să petreacă, să se distreze și să comunice mai ușor în timp ce jucăm jocuri împreună”.
Parteneriatul vine la doar două săptămâni după ce Discord a respins o ofertă de 12 miliarde de dolari (8,7 miliarde de lire sterline) de la Microsoft pentru a cumpăra compania.

Potrivit Bloomberg, platforma de mesagerie a respins acordul pentru a se concentra pe o listă publică potențială în viitor.

Investiția de la Sony face parte dintr-o rundă de finanțare Discord de 100 de milioane de dolari.

„Microsoft, singurul rival real al Sony în spațiul consolei, a lăsat mingea lăsând Discord să scape și acum să fie strâns integrat în ecosistemul Playstation”, a spus expertul în jocuri mobile Matthew Gribben.

„[Parteneriatul] demonstrează o recunoaștere semnificativă a Sony de valoarea pe care o au gamerii și comunitatea de streaming de jocuri.”

Sony a lansat cel mai recent PlayStation în noiembrie anul trecut și de atunci a fost frecvent epuizată.
Lansat în 2015, Discord este un serviciu gratuit care permite jucătorilor să converseze prin chat, prin apeluri video, audio sau prin mesaje text.

A crescut în popularitate printre jucătorii de titluri populare de jocuri, inclusiv Fortnite, Among Us și Minecraft.

Aplicația Discord este deja disponibilă pe Xbox One, Xbox Series S și Xbox Series X. Poate fi descărcată și pe PC-uri și smartphone-uri.

„Adăugarea PS5 la lista platformelor acceptate este un pas crucial înainte, deoarece oferă un mediu comun pentru comunicare, una dintre problemele principale cu care se confruntă multiplayer multiplataforma”, a declarat Sam Connolly, de la Universitatea din Central Lancashire.

„În viitor, am putea vedea mai puține probleme între prieteni care nu se pot juca unii cu alții din cauza deținerii de console diferite.”

Noul parteneriat sugerează că Sony susține mai mult jocul încrucișat – în cazul în care persoanele care utilizează diferite dispozitive, cum ar fi o consolă sau computer, pot juca același joc.

„În general, acest lucru va îmbunătăți experiența utilizatorilor pentru jucători”, a spus Louise Shorthouse, analist senior de jocuri la Ampere Analysis.

„Parteneriatul va spori reputația Sony în rândul jucătorilor sociali, unde în mod tradițional a rămas în urmă din cauza refuzului său de a permite jocul pe mai multe platforme.

„Jocurile sociale și multiplayer sunt un segment în continuă expansiune, care nu va dispărea în curând.”

Întrucât e-mailurile au dezvăluit opoziția anterioară a Sony față de jocurile încrucișate, pe care site-ul de știri tehnice a raportat-o ​​prima dată Verge. Conversația din 2018 este legată de blocarea Sony a jocurilor încrucișate pe Epic’s Fortnite, pe care în cele din urmă a permis-o mai târziu, tot în acel an.

Gio Corsi, directorul de relații cu dezvoltatorii de la Sony de la acea vreme, a scris că „jocul pe mai multe platforme nu este un slam dunk, indiferent de mărimea titlului”.

„După cum știți, multe companii explorează această idee și nici măcar una nu poate explica modul în care jocul cu console încrucișate îmbunătățește afacerea PlayStation”, a adăugat el.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News