Sora liderului nord-coreean Kim Jong-un s-ar fi căsătorit cu fiul unui oficial de rang înalt

18

Sora liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a căsătorit cu fiul unuia dintre cei mai influenți oficiali ai regimului, a relatat vineri agenția sud-coreeană de știri Yonhap, care a citat surse neidentificate.

Kim Yo-jong, care ar avea 27 sau 28 de ani, și-ar fi asumat, potrivit unor relatări ale presei oficiale nord-coreene de la sfârșitul anului, o poziție de top în Partidul Muncitorilor, partid unic. Ea este singurul alt membru al familiei Kim despre care se știe că ar ave o poziție oficială în cadrul regimului.

„Din câte știu, Kim Yo-jong, director adjunct al Partidului Muncitorilor, s-a căsătorit cu fiul secretarului de partid Choe Ryong-hae”, a precizat Yonhap, citând o sursă din China.

O a doua sursă l-a identificat pe soțul lui Kim Yo-jong ca fiind al doilea fiu al lui Choe, Choe Song, potrivit Yonhap.

Choe Ryong-hae este un membru de rang înalt al Partidului Muncitorilor, considerat un confident apropiat al lui Kim Jong-un, liderul de a treia generație al acestei țări izolate de restul lumii.

Kim Yo-jong a fost văzută purtând ceea ce a părut a fi o verighetă într-o fotografie făcută publică vineri de agenția oficială nord-coreeană KCNA.

Un oficial al Ministerului Unificării din Coreea de Sud a pus că nu poate confirma informația. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata