Spania: Falsă alertă cu bombă, un avion deviat, trei arestări

Trei persoane suspectate că ar fi la originea unei false alerte cu bombă, care a obligat un avion să devieze de la cursă şi să revină la aterizare pe aeroportul din Madrid, escortat de un bombardier al forţelor aeriene, au fost arestate, a anunţat marţi poliţia spaniolă, informează miercuri AFP.

La 14 decembrie, un avion al companiei braziliene TAM, cu 315 pasageri la bord şi 16 membri ai echipajului a primit ordin să se întoarcă la Madrid, la 90 de minute după ce a decolat spre Sao Paulo, după ce autorităţile aeroportuare au primit un apel din partea unui bărbat care afirma că la bord se află o bombă, relatează poliţia într-un comunicat.

Bărbatul, care vorbea în spaniolă cu accent arab, a făcut referire la acest zbor, înainte de a anunţa că ‘astăzi vor muri oameni’ şi a striga ‘Allahu Akbar’. Pasagerii au fost evacuaţi şi avionul a fost inspectat, însă la bord nu a fost găsită nicio bombă.

O anchetă a poliţiei a dezvăluit că apelul a fost dat dintr-o cabină telefonică a unui oraş din regiunea Cuenca, în centrul Spaniei. Poliţiştii au arestat doi bărbaţi şi o femeie pe care îi suspectau că se fac vinovaţi de această falsă alertă.

Cei trei suspecţi erau în legătură cu o braziliancă aflată la bordul avionului şi care nu a putut intra în Spania din cauza unei ordonanţe emise de un tribunal elveţian, adaugă comunicatul poliţiei, fără alte precizări.

Cei trei au fost acuzaţi de perturbarea ordinii publice şi li s-ar putea imputa costurile cauzate de această alertă falsă, estimate iniţial la peste 200.000 de euro, potrivit poliţiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata