Spania: şefa Partidului Popular din León a fost omorâtă cu focuri de armă

Șefa filialei Partidului Popular din León (Castilla y León), Isabel Carrasco, care era și șefa reprezentanței legislativului spaniol în regiune, a murit luni seară după ce a fost împușcată.

Potrivit postului public de televiziune din Spania, poliția cercetează ipoteza unei răzbunări personale; două femei, mamă și fiică, au fost arestate, iar cea din urmă tocmai fusese concediată din cadrul instituției regionale pe care o conducea Carrasco.

Femeile arestate sunt soția, respectiv fiica unui comisar șef din Astorga /León/, precizează EFE. Potrivit martorilor, una dintre femei ar fi împușcat-o de trei ori pe Isabel Carrasco și ulterior ar fi încercat să fugă cu mașina pe care o parcase la aproximativ 150 de metri distanță. În interiorul mașinii autoritățile au găsit mănuși și o șapcă, însă nu și arma crimei. Isabel Carrasco trebuia să asiste luni seară la un eveniment electoral în Valladolid.

Acesta a fost ulterior suspendat, așa cum s-a petrecut cu toate evenimentele programate de partidele politice spaniole, aflate în campania electorală pentru alegerile europene din 25 mai. Toate formațiunile politice au transmis condoleanțe familiei și și-au exprimat solidaritatea cu rudele politicienei ucise, în vârstă de 59 de ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata