Specialităţile din carne de porc crudă vor fi interzise în restaurantele din Japonia

20

Autoritățile japoneze au decis să interzică restaurantelor autohtone să servească preparate din carne de porc crudă, inclusiv specialitățile foarte apreciate precum „sashimi”, realizat din ficat de porc, ca urmare a riscului contractării hepatitei E și infecțiilor parazitare la care se expun consumatorii acestor produse, relatează joi EFE.

Potrivit mass-media locale, interdicția va intra în vigoare la jumătatea lunii iunie și va obliga totodată localurile să adopte metode de sterilizare prin tratamente termice.

Ministerul Sănătății s-a declarat foarte preocupat de creșterea consumului de ficat de porc, în urma interzicerii în 2012 a preparatelor din ficat de vită după o serie de intoxicații grave în Japonia.

Potrivit autorităților, consumul de carne de porc crudă s-ar afla în spatele unei creșteri a cazurilor de hepatită E (146 în 2014 față de 55 în 2011).

Consumul de carne de porc crudă duce, de asemenea, la o creștere a riscului de infecții parazitare intestinale precum tenia. Noua lege va impune totodată restaurantelor care servesc fripturi din carne de porc ca acestea să fie „bine făcute”.

În cazul popularelor stabilimente ‘yakiniku’ unde clienții își pregătesc singuri friptura pe grătare instalate pe masă, legea îi va obliga pe proprietari sa-i avertizeze în mod vizibil despre riscurile la care se expun dacă nu prăjesc bine carnea de porc.

Cei care vor încălca legea riscă doi ani de închisoare și o amendă de până la 2 milioane de yeni (14.773 euro/16.112 dolari). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata