Statul Islamic afirmă că l-a decapitat pe ostaticul britanic Alan Henning

Gruparea Statul Islamic a revendicat execuția prin decapitare a angajatului umanitar britanic Alan Henning, ca represalii la atacurile aeriene britanice împotriva SI în Irak, a raportat vineri centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.

Videoclipul, intitulat „un nou mesaj către America și aliații ei”, a fost realizat folosind același scenariu ca în execuțiile precedente cărora le-au căzut victime doi americani și un britanic.

Alan Henning, îmbrăcat în aceleași haine portocalii ca victimele precedente, amintind de ținuta prizonierilor de la Guantanamo, nu rostește decât o scurtă frază după care călăul acuză parlamentul britanic de a fi responsabil pentru moartea lui.

Călăul, a cărui voce pare a fi modificată electronic, are cu toate acestea un accent britanic și pare a fi același, potrivit SITE, care l-a asasinat pe ostaticul britanic David Haines, la mijlocul lunii septembrie.

La sfârșitul acestei înregistrări ce nu durează decât un minut și 11 secunde dar care încă nu a fost autentificată, SI prezintă un alt ostatic american, Peter Kassig.

Alan Henning este al patrulea ostatic occidental executat în acest mod de SI în Siria, după doi jurnaliști americani, James Foley, a cărui execuție filmată a fost difuzată pe 19 august, Steven Sotloff /video difuzat pe 2 septembrie/ și angajatul umanitar David Haines /video difuzat pe 13 septembrie/. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata