Statul Islamic consideră ”extrem de stupidă” publicarea de noi caricaturi cu profetul Mahomed

26

Postul de radio al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a calificat miercuri drept ”extrem de stupidă” publicarea de noi caricaturi cu profetul Mahomed de către revista satirică franceză Charlie Hebdo, ținta unui atac terorist care i-a decimat redacția săptămâna trecută, relatează AFP.

‘Charlie Hebdo a publicat din nou caricaturi aducând atingere Profetului și acesta este un act extrem de stupid’, a afirmat postul de radio Bayane, aparținând Statului Islamic, care controlează zone largi în Siria și Irak.

La rândul său, Iranul a condamnat ‘gestul insultător’ al revistei Charlie Hebdo, care a publicat miercuri pe prima pagina o caricatură înfățișându-l pe profetul Mahomed înlăcrimat, estimând că acest desen ‘poate afecta sentimentele musulmanilor’.

‘Condamnăm terorismul peste tot în lume, dar, în același timp, condamnăm și acest act insultător al săptămânalului”, a afirmat purtătoarea de cuvânt al diplomației iraniene, Marzieh Afkham, ca reacție la publicarea primului număr al lui Charlie Hebdo după atacul la sediul redacției, soldat cu 12 morți.

Desenul ‘poate afecta sentimentele musulmanilor’ și ‘poate relansa un cerc vicios al terorismului’, a adăugat ea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata