Statul Islamic revendică decapitarea unui jurnalist american

15

Statul Islamic /SI/, un grup de jihadiști extremiști, a declarat că l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley ca represalii pentru loviturile aeriene americane din Irak, informează AFP.

Într-un videoclip postat marți pe internet, SI arată un bărbat mascat îmbrăcat în negru care pare să taie gâtul jurnalistului.

James Foley a fost răpit de bărbați înarmați în Siria în noiembrie 2012. Familia sa a postat un mesaj online după publicarea înregistrării video cerând timp „pentru a găsi răspunsuri”.

Foley, care la 40 de ani era un reporter cu experiență, a acoperit în special conflictul din Libia înainte de a se duce în Siria, de unde a relatat despre revolta împotriva regimului lui Bashar Al-Assad pentru Global Post, AFP și alte media.

Potrivit mai multor mărturisiri, James Foley a fost răpit în nordul Siriei la 22 noiembrie 2012. Familia sa, care a lansat o campanie de informare, nu a mai auzit nimic despre el de atunci.

Videoclipul, de mai puțin de cinci minute și care este intitulat „Mesaj pentru America”, a fost filmat într-o zonă de deșert fără a se ști unde.

Bărbatul mascat ce pare să procedeze la execuția jurnalistului vorbește în engleză cu accent britanic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata