Steaua sovietică, dată jos de pe clădirea Parlamentului ucrainean

Steaua sovietică a fost dată jos marţi de pe clădirea Radei Supreme (Parlamentul de la Kiev), unde s-a aflat în vârful turnului pe care flutură drapelul Ucrainei, coborât acum în bernă în memoria victimelor revoltei împotriva fostului preşedinte Viktor Ianukovici, relatează agenţia EFE.

 Steaua aurită era înconjurată de o coroană reprezentând spice de grâu, unul dintre simbolurile sovietice dedicate clasei muncitoare. Ea a fost desprinsă de acest cadru de către un manifestant care s-a urcat pe turn şi s-a folosit de un ciocan pentru a o da jos.

‘Vreau să vă dau o veste importantă: steaua nu mai este pe Rada Supremă’, a declarat apoi Oleg Tiagnibok, liderul partidului naţionalist Svoboda (Libertate).

Anterior, brigăzi de funcţionari au început să elimine portretele fostului preşedinte Viktor Ianukovici din clădirile administraţiei publice.

Dar, conform presei locale, a fost dat jos şi un portret al fostului premier Iulia Timoşenko, opozanta lui Ianukovici eliberată sâmbătă din închisoare, care era amplasat pe un pom de Crăciun adus în Piaţa Independenţei din Kiev, epicentrul protestelor care au condus la schimbarea de regim. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata