SUA: Furtuna de zăpadă a făcut opt morţi în regiunea Buffalo

Bilanțul victimelor provocate de furtuna de zăpadă ce a lovit regiunea Buffalo (nord-estul SUA) a crescut joi, ajungând la opt morți, în timp ce noi căderi de zăpadă sunt așteptate în cursul zilei, relatează AFP.

Numeroase șosele au rămas închise circulației pentru a permite autorităților să elibereze sute sau chiar mii de vehicule abandonate pe autostrăzi și drumuri secundare.

‘Rămâneți în locuințe’, a insistat în cursul unei conferințe de presă guvernatorul statului statului New York, Andrew Cuomo, cerându-le conducătorilor auto să respecte interdicția de a circula pentru a permite desfășurarea operațiunilor de deszăpezire.

Stratul de zăpadă a ajuns în 24 de ore la 1,50 m în anumite sectoare din Buffalo, o astfel de cantitate de zăpadă fiind înregistrată de obicei într-un an, din cauza acestei furtuni atipice și istorice provocate de apropierea de lacul Erie.

Unii conducători auto au rămas blocați două zile în mașini. Cea de-a opta victimă anunțată joi de autorități este un sexagenar care a decedat în urma unei crize cardiace. Miercuri, o persoană în vârstă a decedat după ce se pare că nu a primit la timp îngrijirile necesare.

Noi ninsori puternic sunt așteptate joi, potrivit Serviciului național de meteorologie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata