Supravegherea lui Julian Assange costă 11.000 de euro pe zi Marea Britanie

Supravegherea de către poliție a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, refugiat de peste doi ani la ambasada Ecuadorului la Londra, costă 11.000 de euro pe zi contribuabilii britanici, au informat joi surse din cadrul Scotland Yard, informează AFP.

Între 19 iunie 2012, ziua în care Assange s-a refugiat la ambasadă, și mai 2014, supravegherea lui a costat 6,4 milioane de lire sterline (8 milioane de dolari). Această sumă include și salariile polițiștilor, chiar și orele suplimentare ale acestora, precum și utilizarea de vehicule, birouri și echipamente informatice.

Timp de doi ani, poliția asigură o prezență permanentă în fața ambasadei, situată într-o clădire de cărămidă la câțiva pași de magazinul de lux Harrods.

Din ‘motive de siguranță’, Scotland Yard a refuzat să spună câți ofițeri sunt mobilizați pentru supravegherea australianului de 42 de ani.

Dacă Julian Assange iese din ambasadă, el va fi arestat în vederea extrădării către Suedia unde este acuzat de viol și agresiune sexuală.

‘Sperăm că Ecuadorul ne va ajuta să punem capăt șederii dificile și costisitoare a lui Julian Assange’, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe britanic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata