Taifunul Rammasun a provocat pagube de miliarde de dolari în China

Taifunul Rammasun, care a afectat sudul Chinei la acest sfârșit de săptămână, a provocat moartea a 17 persoane și pagube în valoare de 26,55 de miliarde de yuani (4,32 miliarde de dolari), potrivit cifrelor publicate luni și citate de EFE.

Cel mai puternic ciclon din ultimele patru decenii, care a afectat această parte a țării asiatice, a devastat 468.500 de hectare de culturi și a distrus 37.000 de case în insula Hainan, din provincia Canton și din regiunea autonomă Guangxi, în cele trei opriri ale taifunului în zona de sud a țării.

Rammasun a scăzut apoi din intensitate duminică și s-a transformat într-o furtună tropicală când a străbătut regiunea Guangxi. Ciclonul a adus vânturi de peste 200 de kilometri pe oră și ploi torențiale asupra mai multor orașe. Potrivit ultimelor date culese de mass-media, peste 5,57 milioane de persoane au fost afectate de taifun.

Rammasun a ajuns în China după ce a devastat nordul Filipinelor unde a provocat 94 de morți și 9 dispăruți. Taifunul a afectat și nordul Vietnamului, unde cel puțin trei persoane au murit și una este dată dispărută ca urmare a inundațiilor.

China se confruntă frecvent cu dezastre naturale în cele două luni estivale, provocate de ploile musonice, care afectează mai ales jumătatea de sud a țării. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata